Afyonda Nerede Ne Yenir-Afyonun En İyi Kahvaltıcıları, Restoranları ve Lokumcuları

 

 

Afyonda Nerede Ne Yenir-Afyonun En İyi Kahvaltıcıları, Restoranları ve Lokumcuları

 


5 günlük hizmet içi eğitim programı vesilesiyle kalma fırsatı bulduğumuz ve yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olduğumuz Afyonun yemek konusunda en iyi restoranlarını ve lokumcularını sizin için derledik.

 


 

Afyon En İyi kahvaltı Yeri

 

 Kent Bristol Kafe

 

Doğaçlama gelişen Afyon gezimizde tesadüfen denk geldiğimiz kafenin kahvaltısı çok iyiydi. Acık büfe konseptinde olan kafede karnınız ve gözünüz fazlasıyla doymuş şekilde kalkıyorsunuz. Kent Bristol kafeden biz çok memnun kaldık. Afyona yolunuz düşerse uğrayın derim.


 

Kent Bristol kafe konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Afyonun En İyi Restoranları ve Lokantaları

 

Numan Usta Döner Kebap


 

Afyonun en iyi kebapçılarından biri diyebilirim Numan usta için. Mekân oldukça temiz ve havadar. Mekânın aşçıları da övgüyü fazlası ile hak ediyor. Özellikle İskender kebap ve et yemeklerine bayıldık. Çoğu şehrin yemeklerine burun kıvıran bir Güneydoğulu olarak Numan usta döner kebabı şiddetle tavsiye ediyorum. Kesinlikle pişman olmayacaksınız bu mekânda Afyon yemeklerini tadınca. Hatta bu şehrin neden yemek kültürü ile çok ön plana çıkmadığına şaşıracaksınız.


 

Mekânda Afyonun meşhur kaymağından isteyebiliyorsunuz. Yemek öncesi tattığımız Afyon kaymağı bize baya ağır gelmişti, baş dönmesine neden olmuştu çoğumuzda. Kaymak bana bir şey yapmaz diyorsanız deneyebilirsiniz Afyonunun meşur kaymağından.



numan usta



numan usta


 

 

Numan Usta Kebap Döner konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 



Salim Usta

 

Afyonun eski yemek mekânlarından Salim ustanın yemekleri gerçekten çok iyiydi. Çoğu lokanta ve restoranda 10-15 kisilik gruplar şeklinde gittiğimiz için çoğu mekânda hemen hemen her yemeği tadabildik arkadaşlarla. Salim ustanın hemen hemen tüm yemekleri güzel diyebilirim arkadaşların tabağından aşırdığım yemeklerden anladığım kadarı ile : ) . Mekânın en beğendiğim yemeği aşçı tabağı ve tandır yemeği oldu. Dediğim gibi mekânın diğer yemekleri de çok güzel, damak tadınıza uygun isteğiniz yemeği tercih edebilirsiniz.

 


Salim usta restoran konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


 

Aşçı Bacaksız

 

Afyonun eski tandırcılarından olan Aşçı Bacaksız lokantası klasik halk lokantalarından. Mekân çok sade ve tamamen damak tadınıza hitap ediyor. Afyonda tandır için gidilmesi gereken ilk mekânlardan kanaatimce.

 

Aşçı Bacaksız konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


 

Afyon Sucuk Döner

 

Afyon gezimizde daha önce gezdiğim hiçbir şehirde denk gelmediğim ve ilkez afyonda gördüğüm sucuk döneri denemenizi tavsiye ederim. Sucuk dönerden biz çok memnun kaldık. Hangi mekânda sucuk döner yediğimizi hatırlamıyorum maalesef; herhangi bir sucuk dönerciyi deneyebilirsiniz merakınızı gidermek için.

 

 

 

 

 

 

Afyonun En İyi Lokumcuları


 

Her şehrin özdeşleştiği bir yiyecek, tarihi bir eser vb. şeyler olur genelde ve bu şehirler bu simgelerle var eder kendini. Afyonda kendisini lokumu ve kaymağı ile var eden yerlerden. Afyon merkezde her iki adımda bir karşınıza lokum dükkânı çıkıyor neredeyse. Dükkânlardaki esnaflarda gönlü bol insanlar. Girdiğimiz her dükkândan hemen hemen her lokumdan ve şekerlemeden tattırdılar bize Afyon esnafı.



Afyon gezimizin son gününde sevdiklerimize hediyelik lokum ve şekerleme almak için pek çok lokumcu dükkânına uğradık. Çoğu dükkânın lokumları güzel olsa da benim favorim aşağıda belirtiğim lokumcular oldu.

 

 


 

Öztaylan Yayla Şekerleme


 

Afyonda lokum almak için dolanırken kuyruğa girmiş insanlarda neyin nesi diyerek merak edip gittiğimiz mekânının, afyonun ilk lokumcularından olduğunu öğreniyoruz. Mekân çok küçük ve sade. Bu gönüyle bile Afyonun en çok tercih edilen lokumcularindan. Afyonlulardan duyduğumuz kadarı ile mekânın sahibi bir dönem Afyonun vergi rekortmeniymiş. Afyonun zenginlerinden olan Öztaylan Yayla lokumcusunu bu küçük dükkânda olması ve daha büyük bir mekâna geçmemesi şaşırtıyor bizi.

 


Mekânın lokumlarına gelecek olursak, mekânın lokumları gerçekten çok iyi. Özellikle kaymaklı lokumu bir harika, insanın ağzında hemen eriyor ve çok taze. Afyon gezinizde lokum almak istiyorsanız Öztaylan Yayla lokumcusu, ilk gidilmesi gereken lokumculardan kanaatimce.

 

Öztaylan Yayla şekerleme lokum konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Lokum Atölyesi

 

Afyon merkezde olan Lokum Atölyesi, Öztaylan Yayla lokumcusu ile karşılaştırıldığında biraz daha havadar ve geniş. Lokumlar ve şekerlemeler görsel olarak daha ön planda ve göz sevkinize fazlası ile hitap ediyor. Lokum Atölyesinde gül lokumuna bayıldım. Lokum Atölyesinin diğer lokumları da çok iyi. Afyon gezinizde bu Mekâna da gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Kesinlikle pişman olmazsınız.

 

Lokum Atölyesi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 




Altin Yayla Lokum

 

Öztaylan Yayla lokumda olduğu gibi bu mekânda Afyonun en çok tercih edilen lokumcularından. Mekânın fındıklı ve cevizli lokumundan çok memnun kaldım. Afyonun eski lokumcularından olduğunu öğrendiğimiz mekân iyi lokum alınabilecek yerlerden.

 

Altınyayla lokum konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



 

O Lokum

 

Afyon otogarında indiğimizde güzümüze ilk ilişen  lokumcu olmuştu O lokum . Merkezdeki lokumcular kadar iyi olmasa da Afyon otogarından geçerseniz bu mekândan lokum alabilirsiniz. Şahsi fikrim Afyonun en kötü lokumunun çoğu şehirde yediğiniz lokumlardan daha iyi olacağınız yönünde. Bu nedende Afyon lokumunu Afyon otogarından bile gönül rahatlığı ile bile alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bir Nerede ne yenir yazı dizimizin daha sonuna geliyoruz. Afyon (Afyonda gezi notları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz) yemekleri ve lokumundan tatmanız dileği ile kalın sağlıcakla.



Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Afyon yemekleri gerçekten çok güzel.Özellikle lokumu

    YanıtlaSil
  2. Afyon yemeklerini en kısa sürede deneyecem.yemeklerinin mesur olduğunu bilmiyordum

    YanıtlaSil
  3. afyon yemek konusunda benide fazlasıyla şaşırtmıştı

    YanıtlaSil