Diyarbakır'da Döner Nerede Yenir-Diyarbakırın En İyi Dönercisi



 Diyarbakır'da Döner Nerede Yenir-Diyarbakır'ın En İyi Dönercisi




Güneydoğu bölgesi yemek kültürü ile adını duyurmuş bölgelerimizden. Diyarbakır'da Güneydoğu mutfağı değince akla gelen ilk şehirlerden. Mutfağı ile meşhur, doğup büyüdüğüm bu şehir maalesef döner değince diğer şehirlerle karşılaştırılınca biraz gerilerde kalıyor döner konusunda . Uzun süredir Diyarbakır'da yaşayan bir Diyarbakırlı olarak doğru dürüst bir dönercide döner yedim diyemiyorum üzülerek söylemek gerekirse.Bir arkadaşımın tavsiyesi ile gitme fırsatı bulduğum, Diyarbakır'da tek döner yiyebileceğiniz yer diyebileceğim Sultanım  Közde Dönerle tanışana  kadar.

 

Sultanım Közde Döner


Dedim ya kanaatimce Sultanım Közde Döner Diyarbakır'da lezzetli döner yiyebileceğiniz tek yer. Bu yeri farklı kılan şey, döneri diğer dönercilerden farklı yapmaları. Alt tarafı döner ne kadar farklı olabilir diyecek arkadaşlar olacaktır büyük ihtimal. Hemen cevap verelim bu sorunuza; siz hiç çiğ köfteli döner yediniz mi? Ya da  mantarlı kaşarlı ızgarada iyice kızartılmış çıtır çıtır döner yediniz mi? Eğer saydığım bu tarz döner çeşitlerini hiç duymadıysanız veya yemediyseniz Sultanım Közde Döner size bu ayrıcalığı sağlıyor.


Sultanım Közde Dönerin mantarlı kaşarlı döneri mutlaka denemeniz gereken döner çeşitlerinden. Çiğ köfteli dönere mesafeli yaklaşsam da çiğ köfteli dönerde gerçekten ayrı bir güzel ve oldukça lezzetli. Mekanda yapılan sade dönerin etinin bol olması, ekmek ve et dengesinin yerinde olması  bu mekanda döner yediğinize fazlası ile değiyor.


Sultanım közde dönerin kanaatimce tek eksiği döneri bira geç geliyor. On beş yirmi  dakika beklemek zorunda kalıyorsunuz. Dönerlerin bir kaç aşamadan geçmesi nedeni ile  biraz zaman alıyor döner ile kavuşmanız; ama emin olun beklemenize fazlası ile değiyor mekanın dönerini tattığınızda.



Diyarbakır'a yolunuz düşerse farklı döner çeşitleri ile ve kendine has döner yapış şekilleri sizleri bekleyen Sultanım Közde Dönere uğramayı unutmayın.



Sultanım Közde Döner Konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar