Uzungöl İzlenimlerim

 

 

Uzungöl

 

 

Trabzon’un önemli simgelerinden Uzungöl Türkiye’nin yağmur ormanları gibi, her an yağmur yağabiliyor geziniz esnasında. Göl heyelan set göllerinden, kopan kayaların dereninin önünü kapatması ile oluşmuş. Geziniz sırasında gölün çok derin olmadığını düşünebilirsiniz; ama gölün derinliği tamı tamına 15 metre. Uzungöl,  Ayder yaylası ile birlikte yayla turizmin önemli öncülerinden kabul edilmektedir. Karadeniz’in  çok tercih edilen yerlerinden Uzungöl de  sadece 1500 kişi yasamaktadır.

 

 

Uzungöl İzlenimlerim

 

Uzungöl’e gitmek baya uzun sürüyor; yer şekilleri çok engebeli ve yollar çok kavisli.

 

 

Uzungöl’e giden yolda gördüğünüz manzaralar bile bu kadar güzelken Uzungöl nasıldır kim bilir diyor insan .

 

 



 

Uzungöl’e varınca kendinizi Norveç’in, İsviçre’nin bir kasabasında hissediyorsunuz.


 


 

Uzungöl oksijeni çok temiz. Uzungöl’e çıkınca, burnunuzun açıldığını ve rahatladığınızı hissediyorsunuz.


Uzungöl metropollerde yaşayan insanların mutlaka uğraması gereken yerlerden. Uzungöl adeta tedavi ediyor sizi doğal güzellikleri ve havası ile.

 

 

 

Son yıllarda Arap turistlerin bu turistik beldeyi ziyaret etmesi yapılaşmanın artmasına neden olmuş. Yapılaşma doğaya uygun yapıldığı için çok sırıtmıyor. (evlerin çoğu ahşaptan yapılmış). Gelen turistlerin çoğu doğaya koruma be temiz tutma konusunda biraz duyarsız. Cennetten bir köse uzungöl de çöplerle karşılaşmamız üzüyor bizi.

 

 

 

Uzungöl’ü baştan sona gezebileceğiniz deniz bisikletleri de mevcut, cüzi bir ücret karşılığında gölde gezinebiliyorsunuz bisikletlerle

 

 

Uzun gölde Uzungöl manzarasını görebileceğiniz Uzungöl’ü tepeden gören bir terasta mevcut. Terasa yürümek oldukça meşakkatli olsa da, karşılaştığınız manzaraya değiyor.

 

 


uzungöl









Yorum Gönder

0 Yorumlar