Diyarbakır'da Nerede Kalınır-Diyarbakır Otelleri

 

Diyarbakır Otelleri


Google da Diyarbakır’da nerede kalınır sorusuna   dair yaptığım araştırmalarda, Diyarbakır’da kalınacak yer konusunda yazılan yazıların nesnellikten uzak olduğunu gördüm. Bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır’a gelecek ziyaretçilere kalacak yer konusunda daha objektif bir yazının yazılmasının uygun olacağını düşündüm.

Diyarbakır’da her bütçeye uygun, Diyarbakır’ın  hemen hemen her semtinde konaklayabileceğiniz oteller mevcut. Aşağıdaki otelleri belli ölçütlere göre seçtim: Bunlardan ilki ulaşım, ikincisi şehir merkezi ve tarihi sur ilçesine yakınlığı ve son olarak da sağlık kuruluşlarına yakınlığı şeklinde kategorize ettim.

 

Radisson Blu Otel

 

Diyarbakır’a otobüsle gelen ziyaretçilerin uğrayabileceği ilk otel kanaatimce Radisson blu otel. Radisson Blu otel şehirler arası yolcu terminaline  10 dk yürüme mesafesinde; herhangi bir toplu taşımaya ihtiyaç duymadan otele Rahatlıkta yürüyebilirsiniz. Radisson blu otelin ikinci avantajı Diyarbakır’ın en işlek caddesi 75  cadde de olması. 75 cadde de  pek çok restorant , kafe, eğlence mekanı ve tatlıcı (Diyarbakır’ın en iyi tatlıcıları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz) mevcut; Bu mekânların çoğu da otele yürüme mesafesinde.

Otelin bir diğer artısı özellikle çocukları ile Diyarbakır’ı ziyarete gelen ailelerin, çocukları ile ilgili herhangi bir sağlık sorunu çıktığında otele 10 dk yürüme mesafesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine gidebilmeleri. Otelin bir diğer avantajı  Urfa yoluna yakın olması .Urfa yolunda Diyarbakır’ın her semtine   giden toplu taşıma mevcut.

Otelin tek dezavantajı bence tarihi Sur ilçesine biraz uzak olması; ama otelin  Urfa yoluna sıfır olması nedeni ile ulaşım zorluğu yaşamıyorsunuz.




 

Rodison otelin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Divan Otel

 

Urfa yolunda olan bir diğer otel divan otel. Otelin Urfa yolunda olması nedeni ile ulaşım sıkıntısı yok .Şehirler arası yolcu terminaline  araçla 5 dk mesafede. Otelin hemen bitişiğinde özel memorial hastanesi var, herhangi bir sağlık sorunu yasadığınızda direk hastane dibinizde.Otelin bir diğer avantajı Ceylan karavil alışveriş merkezine  10 dk yürüme mesafesinde olması.

Rodison otelde olduğu gibi divan otelde tarihi Sur ilçesine biraz uzak, ulaşım sıkıntısı olmaması nedeni ile sıkıntı yaşamıyorsunuz.





 

Divan otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ramada Otel

 

Rama’da otelde Urfa yolunda. Rama’da otel ve Ceylan Karavil Alışveriş merkezi birlikte yapılmıştı sanırım o dönem. Otel ve alışveriş merkezi iç içe, direk otelden alışveriş merkezine inebiliyorsunuz. Rama’da otel de Kadın Doğum ve Çocuk  hastanesi ve Özel Memorial hastanesine yürüme mesafesinde.

Bu otelimizde tarihi Sur ilçesine biraz uzak. Toplu taşıma ile 20 25 dk sürüyor tarihi sur ilçesine gitmek.

Ramada otel


 

Rama’da otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Malabadi Otel

 

Urfa yolun alt kısmındaki Malabadi otel Diyarbakır’ın eski otellerinden. Malabadi otel saydığım üç otelle karşılaştırıldığında Tarihi Sur ilçesine daha yakın. Ulaşım sıkıntısı yok. Otele 5 dk yürüme mesafesinde Ninova alışveriş merkezi var. Otelin karşı çaprazında özel genesis hastanesi, arkasında özel sultan hastanesi mevcut, iki hastanede 5 dk yürüme mesafesinde.




 

Malabadi otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Liv Suit Hotel

 

Malabadi otelin karşı çaprazında yer alan hotel de Urfa yolunda. Hotel Malabadi otel gibi Ninova alışveriş merkezi ve sağlık kuruluşlarına 5 dk yürüme mesafesinde. Ulaşım sıkıntısı olmayan hoteli de gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

 

Liv suit hotel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Novotel

 

Diyarbakır Elâzığ yolundaki novotel otelin en büyük avantajı bitişiğinde forum alışveriş merkezinin olması. Otelin tek dezavantajı toplu taşımanın diğer otellere oranda daha az olması. Gideceğiniz yerlere taksi ile giderim diyorsanız bu otelde de gönül rahatlığı ile kalabilirsiniz.




 

Novotel konumuna buradan ulaşabilirsiniz

 

Öğretmen Evi

 

Elâzığ yolunda yeni yapılan Diyarbakır öğretmen evi, sur ilçesinde yer alan eski öğretmen evine oranla daha havadar ve güzel. Öğretmen evininin en büyük avantajı, belirttiğim otellerle karşılaştırıldığında daha ekonomik olması. Öğretmen evinin dezavantajları ise tarihi Sur ilçesine ve sağlık kuruluşlarına biraz uzak olması.




 

Öğretmen evi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Prestij  Hotel

 

Diyarbakirin köklü otellerinden prestij hotel, Diyarbakır’ın ofis semtinde yer alıyor. Diyarbakır’da tüm toplu taşıma araçları ofisten geçiyor desek yanılmış olmayız . Ulaşım sıkıntısının olmadığı otelde, Tarihi sur ilçesine yürüyerek gidebiliyorsunuz. Çoğu sağlık kuruluşuna hem yürüyerek hemde toplu taşıma ile rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Diyarbakır bir dönem en işlek ve gözde semti olan ofiste dilediğiniz yerde yemekte yiyebilirsiniz.(Diyarbakır’da Nerede Ne yenir yazımıza buradan ulaşabilirsiniz).





 

Prestij hotel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Kervansaray Otel

 

Diyarbakır surlarının içinde yer alan kervansaray otele Diyarbakır’ın ilk otellerinden. Otel tarihi sur ilçesinin tam göbeğinde. Diyarbakır’da görülmesi gereken tarihi mekanlar otele 10 15 dk yürüme mesafesinde. Otel Selahaddin-i Eyyubi devlet hastanesine 15 dk yürüme mesafesinde.

Kervansaray otel




 

Kervansaray otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Mitannia Regency Hotel

 

Diyarbakirin lüks otellerinden Mitannia hotel Dicle nehri manzaralı. Otel Sur ilçesine çok uzak değil 15 20 yürüme mesafesinde. Mitannia hotel, kervansaray otel gibi Selahaddin’in Eyyubi devlet hastanesine çok yakın.

 

Mitannia regency hotel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Not:

Diyarbakırlı olmam nedeni ile otellerin hiçbirinde kalmadım. Otellerin temiz olup olmaması ,personelin ilgili olup olmadığı ile ilgi bir şey söylemem doğru olmaz sanırım. Yazımın girişinde belirtiğim gibi otelleri ulaşım, sağlık, Sur ilçesine yakın olup olmaması ve şehir merkezine yakınlığı şeklinde kategorize ettim.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar