Diyarbakır'da Nerede Ne Yenir-En İyi Restorantlar ve Lokantalar

 

Diyarbakır Mutfağı


 

Diyarbakır 10000 yıllık geçmişi olan bir şehir.10000 yılık köklü geçmişine pek çok medeniyet sığdırmış bu şehir. Kürt Arap, Süryani, Ermeni, Türkmen ve Yahudiler yasamış bir arada bu şehirde. Diyarbakır’daki demografik çeşitlilik yemek kültürüne de yansımış; her halk yeni bir yemek kültürü katmış bu şehire. Yemek kültüründeki çeşitlilik farklı yemeklerinde çıkmasına sebep olmus.Ermeniler tatlılarıyla Araplar ve Kürtler kebap kültürüyle katkı sağlamış Diyarbakır mutfağına.





Diyarbakır'da Nerede Ne Yenir

 

Nasır Usta

Diyarbakır’da en iyi adana kebabı yiyebileceğiniz yer diyebilirim. Nasır ustanın sahipleri de aslen Adanalı. Diyarbakır’da iki  şubesi olan Nasır usta Diyarbakır’da mutlaka uğramanız gereken yerlerden

Nasir ustada, sadece gelen mezelerle bile karnınızı doyurabilirsiniz. Nasır usta da garsonlar da çok kibar ve güler yüzlü. Hizmet çok hızlı, yoğunluk olmasına rağmen on dakikada her şey masanıza geliyor.




Nasır ustanı  konumuna buradan ulaşabilirsiniz.


Palanın Yeri

Nasır usta ile konsept olarak aynı diyebileceğim bir mekan palanın yeri. Nasır ustada yediğimiz adana kebap ile yakın bir lezzette sahip olan mekan, adana kebap severlerin uğraması gereken mekanlardan. Palanın yeri mekân olarak nasır ustadan daha havadar ve güzel; ama nasır ustanın adana kebabı daha iyi.

Diyarbakır şehirlerarası otogarına ve ilçe garajına 100 metre mesafede yer alan mekân, şehir dışından gelenlerin uğraması gereken yerlerden.

Pala'nın yeri konumuna buradan ulaşabilirsiniz 


Pınar Et Lokantası

Pınar et lokantası Diyarbakır'ın en iyi halk lokantalarından bence, günlük taze yemek ve kebapları yiyebileceğiniz pınar lokantası yemekte lezzete önem verenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden. Pınar et lokantasını yazmamın en önemli nedeni sac tavası; pek çok lüks restoranda sac tava yememe rağmen pınar lokantasında yapılan sac tava kadar güzel bir tava yiyemedim daha önce. Sadece sac tavası için bile uğramalısınız; kesinlikle pişman olmayacaksınız.



Pınar Et Lokantası konumuna buradan ulaşabilirsiniz 


Onur Ocakbaşı

Diyarbakır’da  iki şubesi olan onur ocakbaşı Diyarbakır’da kebapları ile ön plana çıkan mekanlardan. Tarihi sur içine her gittiğimizde uğradığımız mekânlardan onur ocak başı lokantasında Kemikli kebabını yemenizi  tavsiye ederim.

 Onur ocakbaşı konumuna buradan ulaşabilirsiniz 


Hancı

Diyarbakır'ın en nezih yerlerinden olan hancı yöresel ve dünya mutfağında yemekleri ile adından söz ettiren mekânlardan. Mekana her gidişimiz de kaburga ve Diyarbakır'ın yöresel yemeği mumbarı tercih ediyoruz. İki yemeğinde tadına doyum olmuyor; denemenizi şiddetle tavsiye ederim.





 Mekan çok temiz ve otantik, Garsonlar da  çok nazik ve kibar. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor bu durum ister istemez hizmette aksaklıklara neden olabiliyor. Buna rağmen mekan gerek yemekleri ile gerek dekorasyonu ile insani kendine hayran bırakıyor. Diyarbakır’a yolunuz düşerse Hancı ya uğramayı unutmayın.


2

Hancı restorant konumuna buradan ulaşabilirsiniz.


Fırın-Ci

Sur şubesini tercih ettiğimiz Fırın-Ci'nın iki şubesi var Diyarbakır’da. Sur'daki mekan tarihi hamamın içine yapılmış. Mekan olarak Diyarbakır’da en sevdiğim yer olan sur şubesinin yemekleri de çok güzel. Mezeleri çok iyi ve doyurucu. Fiyatlarda uygun diyebilirim. Biz genelde aşçı tabağını tercih ediyoruz. Mekânın Küşlemesi ve katmeri de çok  iyi.

Fırın-ci restoranda buradan ulaşabilirsiniz 




 

Loqum Et

Diyarbakır'ın en temiz ve nezih mekânı bence Loqum-et. Garsonlar çok kibar ve ilgili. Diyarbakır'ın yöresel yemek ve et kültüründen biraz farklı Loqum-et  restoranında sunulan yemekler ;ama yine yemekleri güzel tavsiye ederim.

Loqum et konumuna buradan ulaşabilirsiniz 

 

 

Buket lahmacun

Buket lahmacun Diyarbakır’da en iyi lahmacunu yiyebileceğiniz yerlerden. Lahmmacunu çıtır çıtır, hamur ve lahmacun içi uyumu çok iyi. Buket lahmacunun da Diyarbakır’da pek çok şubesi var;biz genelde ilk açıldığı yer, ofis şubesini tercih ediyoruz. Nedendir bilinmez burada lahmacun ve pidenin tadı daha başka geliyor diğer şubelerinde yediğim lahmacun ve pide ile kıyaslayınca

 Buket Lahmacun konumuna buradan ulaşabilirsiniz 

 

Xale Meheme

Xalê Meheme ciğercisi Diyarbakır’da en iyi ciğeri yiyebileceğiniz yerlerden. Daha önce küçük bir pasajın içinde yer alan Xalê Meheme ciğercisi daha önce bulunduğu yerin sokağında 4 katli yeni bir mekan açmış. Eski mekânda halen açık isterseniz iki yerden de ciğer kebabını gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.




Diyarbakır'ın ciğer kebabı konusunda âdeta milli bir değer kabul ettiğim Xale Mehemeyi malesef 2021 yılına girerken kaybettik. Küçük bir tezgah arabasıyla başladığı ciğerciliğe, adını tüm Diyarbakır’a ve diğer illere duyuran Xale Mehemeyi rahmetle anıyoruz

 Xalê Meheme ciğercisi konumuna buradan ulaşabilirsiniz 

 

Umut Ciğer

Diyarbakır'ın eski kebapçılarından olan umut ciğercisinin Diyarbakır’da bir kaç şubesi var. Ciğer kebabı orta seviye diyebilirim. Mekânın temiz olması ve ciğer kebabı konusunda standart bir tat sunması nedeni ile Diyarbakır’da tavsiye edebileceğim ciğercilerden.

Umut ciğercisi konumuna buradan ulaşabilirsiniz 

 



Diyarbakır'da gezilecek 50 yer yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Antep hatay urfa kadar adınını duyuramasada diyarbakır yemek mutfakı gercekten çok iyi.umarim bir gum hak ettigi yere gelir diyarbakir muftağı

    YanıtlaSil
  2. Sayenizde bilgilendim teşekkürler

    YanıtlaSil