Diyarbakırda Nerede Ne Yenir-Diyarbakırın En İyi Kahvaltıcıları

 



 Diyarbakır’da nerede ne yenir yazı dizimize bugün Diyarbakır’ın en iyi kahvaltıcılarını anlatmakla devam ediyoruz ;

 

Diyarbakır’ın En İyi Kahvaltıcıları


Saray Kapı Kahvaltı&Cafe


Diyarbakır’da kahvaltı deyince aklıma ilk gelen yerlerden Saray Kapı Kahvaltı&&Cafe eski Diyarbakır evleri restore edilerek açılan yerlerden. Mekan gerçekten çok otantik. Saray Kapı Kahvaltı&&Cafede kahvaltı yapmaya her gittiğimde mutlu ayrıldığım mekanlardan. Saray Kapı Kahvaltı&&Cafe serpme kahvaltısında çeşitte çok fazla. Mekânın çalışanları da çok kibar  ve güler güzlü.


Saray cafe kahvaltı


Saray cafe kahvaltı


Saray Kapı Kahvaltı Cafe konumuna buradan ulaşabilirsiniz

 

 

Hasanpaşa Kahvaltı Evi


Diyarbakır’ın ilk kahvaltıcılarından olan Hasanpaşa Kahvaltı Evi , tarihi Hasanpaşa Hanının üst katında yer aliyor.Tarihi Sur ilçesine gelen turistlerin mutlaka uğraması gereken mekanlardan Hasanpaşa Kahvaltı Evinde 24 çeşit kahvaltı veriliyor; fiyatlarda çoğu kahvaltıcı ile benzer.

Hasanpaşa Hanı


 

Hasanpaşa Kahvaltı Evi konumuna buradan ulaşabilirsiniz

 

Mahabadad Cafe


Mahabad Cafeyi Sur ilçesinde çalıştığım dönemde iş arkadaşım sayesinde keşfetmiştim. Tarihi  Sur ilçesinin dar ve harabe sokaklarından biraz ilerlemiştik arkadaşla. Dar ve harabe sokaklardan geçince mekanın baya kötü olabileceğini düşünmüştüm; ama Mahabad Cafeyi görünce önyargılı kişiliğimden kurtulmam gerektiğini anlamam uzun sürmedi

Mahabad Cafenin gerçekten çok özgün bir tasarımı var. Saray kapı  kahvaltı&cafeden sonra 2. favori mekânım olan Mahabad Cafenin kahvaltısı ve içecekleride çok iyi. Mahabad Cafeye  her gittiğimde genelde melengiç kahvesini tercih ediyorum; sizde dilerseniz mekânın kahvelerinden tadabilirsiniz. Cafe konseptinde olan mekânının, çalışanları çok kibar, Mekanda fiyatlarda genel itibarı ile uygun.

Mahabad cafe

Mahabad cafe


 

Mahabad Cafe konumuna buradan ulaşabilirsiniz


Meşhur Kahvaltıcı Kadri


Kahvaltıcı Kadri’de Hasanpaşa Hanı içerisinde yer alan kahvaltıcılardan. Mekanda kahvaltılık çeşitlerinin fazla olması nedeni ile hem karnınızın hemde gözünüzün doyacağı Meşhur Kahvaltıcı Kadriye mutlaka uğramalısınız.

Mekânın şefleri ve personeli çok ilgili ve kibar. Çoğu kahvaltıcıda olduğu gibi bu mekanda da kahvaltı biraz pahalı. Kırk yılda bir  kahvaltı yapıyoruz diyorsanız, benim gibi boş ver parasını, battı balık yan gider kafasındaysanız  meşhur kahvaltıcı Kadri tam size göre bir yer

Hasanpaşa Hanı Kahvaltıcılar


 

Meşhur Kahvaltıcı Kadri'nin konumuna buradan ulaşabilirsiniz

 

 

Diyarbakır Evi Kahvaltı Cafe


Ales sınavı çıkışı,  sınavın yorgunluğunu biraz üzerimizden atmak için, arkadaşlarımın tavsiyesi ile keşfettiğim Diyarbakır Evi Kahvaltı Cafeyi de çok beğenmiştim. Mekan, Sur ilçesindeki  çoğu Cafe gibi tarihi yapılar restore edilip işletilen yerlerden. Diyarbakır’daki çoğu kahvaltıcıda olan kahvaltı çeşitliliği bu mekanda da mevcut. Bu mekânın en sevdiğim yani terasının olması. Özellikle ilkbaharda bu mekanın terasında kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Baharda Diyarbakır’a yolunuz düşerse ,Diyarbakır Evi Kahvaltı Cafeye bir uğrayın derim.

 

Diyarbakır Evi Kahvaltı Cafe konumuna buradan ulaşabilirsiniz

 

Diyarbakır’daki  Favori Kahvaltıcı Sıralamam:

Diyarbakır’da onlarca kahvaltıcı var. Dilerseniz hem Ofis semtinde hemde 75 yolda  dilediğiniz kahvaltıcıda kahvaltı yapabilirsiniz ama ben genelde tarihi Sur ilçesinde kahvaltı yapmayı sevdiğim için sadece Sur'daki favori kahvaltıcılarımı yazıyorum.


1’inci favori mekanım Saray Cafe


Mekan hem otantik hemde personeli çok ilgili

2’inci favori mekânım Mahabad Cafe


Mahabad cafenin özgün kendine has bir dizaynının olması ve diğer mekanlara gore fiyatının daha makul olması deneni ile tercih ettiğim mekanlardan.


3’üncü favori mekânım meşhur kahvaltıcı Kadri


Mekanda kahvaltı çeşitliliği çok fazla personel ilgili. Tek eksik yanı  fiyatlar biraz abartılı. Dediğim gibi kırk yılda bir kahvaltı yapıyorum fiyat önemli değil diyorsanız bu mekan tam size göre.


4’üncü favori mekanım Diyarbakır Evi kahvaltı&&cafe


Terası çok hoşuma gittiği için tercih ettiğim mekanın kahvaltısı da çok iyi .


5’inci favori mekanım Hasanpaşa kahvaltı evi

Meşhur kahvaltıcı kadri ile Hasanpaşa hanında yer alan mekanda da gönül rahatlığı ile kahvaltı yapabilirsiniz.

 

Not: Diyarbakır Tarihi Sur İlçesinde çoğu mekan bir arada.Konumlarını belirtiğim mekanları sorarak daha çabuk bulabilirsiniz

 

 

Diyarbakırda gezilecek 50 yer yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Çok güzel ve çok yardımcı oldu.

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltı muhteşem gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. En önemli 2 yeri pas geçmişsin, ofis kahvaltıcısı ve kahvaltıcı edip usta, şu anda bu ikisi en iyisi Diyarbakır'da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerininiz için tşkler kısa sürede eklerim onları da kahvaltılarını beğenirsem

      Sil