Diyarbakır’da Ne Yenir Nerede Yenir-Diyarbakır’ın En Salaş Ciğercileri ve Kebapçıları

 

Diyarbakır’da Nerede Ne Yenir - Diyarbakır’ın En İyi Ciğercileri

 

 

Daha önce Diyarbakır’da nerede ne yenir yazı dizilerimizde Diyarbakır’ın en iyi restoranları, lokantaları, Sur ilçesindeki en iyi kahvaltıcıları ve Diyarbakır’ın en iyi tatlıcılarından bahsetmiştik.



Bugünkü yazımızda ise başta Güneydoğu Anadolu  bölgemiz olmak üzere   hemen hemen her şehirde denk gelebileceğiniz ve tat konusunda zirvelere çıkarak bizleri şaşırtan    en  iyi salaş  mekânları  sizlere anlatmak istiyoruz  .


 

 

Diyarbakır’da Ciğer Nerede Yenir-Diyarbakır’ın  En Salaş Ciğercileri ve Kebapçıları

 

 

Xale Meheme Ciğercisi

 

Daha önce Diyarbakır’da nerede ne yenir yazı dizimde  anlattığım Xale Meheme ciğercisini yeniden yazma gereği duymamın nedeni  Xale Meheme ciğercisinin bana göre Diyarbakır’ın hem en iyi , hemde en salaş yeri olması. Açtıkları 4 katlı Yeni şubeleri ne kadar daha lüks ve havadar  olsa da genelde ilk yeri olan,   pasajın içerisinde yerleri halen tercih sebebim; buradaki mekan bana daha doğal ve sıcak geliyor. Xale Meheme ciğercisinin yeni yeri oldukça iyi ;ama salaş bir mekanı tercih ederim diyorsanız pasajın içindeki eski yerini tercih edin derim.








Xale Meheme ciğercisi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


 

Ciğerci Meheme

 

Diyarbakır merkezde çalışmam nedeni ile Ergani’den Diyarbakır’a 2 yıl boyunca gidiş geliş yapmak zorunda kaldım. Sabah yolculuğumda Diyarbakır’ın Seyrantepe semtinde yol kenarında ciğer tezgâhının karşısına dizilen kamyonları ve arabaları görünce ,sabahın köründe bu insanlar ne yapıyor, ciğer mi yiyor diye şaşırmıştım. Ciğer yemek için sıraya girenler bir şeyler  biliyor olmalı diyerek bende bir sabah, Ciğerci Meheme de ciğer yemeye gittim. Sabah sabah ciğer yemek adedim olmasa da bu mekandaki ciğerin hafifliği ve güzelliği yemek anlayışımı değiştirmeme neden oldu. Sabah kahvaltısında ciğer seviyorsanız ciğerci Meheme’nin Ciğerinden yiyebilirsiniz.




 

 

 

 

Ciğerci Hüsnü Usta


Sabah 7 açılan mekan genelde gündüz 12 de kapanıyor. Hüsnü ustanın erkenden kapanmasını nedeni insanların sabah kahvaltısında ciğer yemek için bu mekana gitmesi ve ciğere aşırı talebin olması.



Mekana ve mekanın ciğerine gelecek olursak; Hüsnü Usta gerçekten salaş bir mekan ve ciğerleri yumuşacık, sabah kahvaltısında ciğer yemeniz sizi hiç rahatsız etmiyor. Mekanın Diyarbakır’ın en salaş yerlerinden  ve ciğerinin çok lezzetli olması nedeni ile mekan çok kalabalık, bazen çok uzun süreler ciğerin gelmesini bekleyebiliyorsunuz  . Çok sabırsız bir yapınız yoksa Hüsnü Usta Ciğercisinden mutsuz ayrılmanız oldukça zor.








Ciğerci Hüsnü Ustanın konumu haritada doğru gösterilmediği için konum bırakmıyorum. Sur PTT binasının arka  kısmında yer alıyor, Hüsnü Ustanın yerini kime sorarsanız gösterir size.

 

 

 

Perde Ciğerci İsmail Usta

 

Yaz kış demeden tarihi Sur  ilçesinin dar sokaklarında açık alanda tezgah arabasında ciğer yapmaya devam eden ciğerci İsmail Usta Diyarbakır’da, geleneksel Diyarbakır ciğerini yapmaya devam eden ustalardan. Mekanın perde ciğeri çok iyi, klasik ciğeri fena sayılmaz. Mekan sokak arasında olduğu için oturacak yer genelde olmuyor. Ciğeriniz alıp ayakta yemeniz gerekiyor. İsmail Ustada yapılan perde ciğeri ayakta beklemenize ve ayakta ciğeri midenize indirmeye değiyor.


 











Ciğerci İsmail Usta konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Ofis Pazar Ciğercisi

 

İş yerime yakın olması nedeni ile arada bir yemek  yemek için uğradığım Ofis semtinde, Pazarda  denk geldiğim, küçük tezgah arabasında ciğer satan adını dahi bilmediğim, ciğerini tattığımda ciğerin tazeliğine bayıldığım, adını bilmediğim için Ofis Pazar Ciğercisi adını verdiğim ciğercinin ciğerleri çok taze ve sade. Ofis Pazar Ciğercisinin ciğerinde en çok beğendiğim şey ciğerin baharatlara çok boğulmaması oldu; ciğerin taze oluşu ve ağızda erimesi baharatlara gerek bırakmıyor. Pazar alışverişinizden sonra karnınızı doyurabileceğiniz ciğercimiz salaşlıkta zirveye oynayan yerlerden.



 

Ofis Pazar Ciğercisi Ofis PTT binasının karşısında yer alıyor. Ofis PTT binası konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



 

Ciğerci Ece

 

Diyarbakır merkez  gezinizde Diyarbakır’ın Ergani ilçesine uğrayacak olursanız Ciğerci Ece’ye uğramayı unutmayın. Ergani’de tezgah arabasında yılardır ciğercilik yapan Ciğerci Ece’nin ciğeri çok iyi. Diyarbakır’da yapılan ciğerler genelde büyük kesilir, Ciğerci Ece’de ise ciğerler daha ufak kesilir Urfa’da ciğer kesimi gibi. Ciğerlerin ufak kesilmesinden midir bilinmez Ciğerci Ece”nin ciğer kebabı da saydığım diğer mekanlar gibi çok iyi. Ciğerlerin küçük kesilmesi ve şişlerin küçük olması nedeni ile doymak için 7 -8 siz yemeniz gerekiyor. Mekânda oturulacak yer olmadığı için burada da ciğer yemek uğruna ayakta bekliyorsunuz ve  ciğerinizi ayakta yemek zorunda kalıyorsunuz.


 

?



Ciğerci Ece Ergani a-101 marketin hemen yanında yer alıyor bunun için a-101 market konumunu bırakıyorum aşağıya:




Ergani a-101 market konumunu buradan ulaşabilirsiniz .


 

Ada Ciğer


Ergani’nin en salaş yerlerinden olan Ada Ciğerin ciğerleri ve kebapları çok iyi; özellikle ciğerle birlikte gelen salatası ve mezesiyle gözünüz fazlası ile duymuş ayrılıyorsunuz Ada Ciğerden.


 






Ergani Ada Ciğer konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar