Kamp Şehri Tunceli-Tunceli'de Nerede Kamp Yapılır





   Sanırım bir konuda yazı yazarken girişi bir türlü yapamadığım yazılardan olacak bugünkü yazım:) Neyse yazımıza saçma da olsa giriş yaptık bir şekilde. Bu gün siz değerli okuyucularımla paylaşmak istediğim konu kamp yapma üzerine olacak. 



   Üniversite yıllarında kamp yapma ile ilgili uzun süre araştırmalar yaptım. En iyi çadır nasıl olmalı, kampa gitmeden önce kamp çantamızda neler olmalıdır, ilk kamp deneyimlerimizde bizi nelerin beklediği ve en önemlisi de nerelerde kamp yapılacağına dair uzun araştırmalar yaptım. Memleketimin insanın havasından mıdır, suyundan mıdır bilinmez çevremdeki insanların çocuğu  da bu  konuda araştırma yapan, kamp yapmak için onlarca masrafa giren, kamp yapma konusunda oldukça istekli ama konu uygulamaya geldiğinde bin bir bahane ile kamp yapmaktan kaçtıklarına şahit oldum. 


   
 Yine benim gibi  kamp yapma konusunda istekli, kamp ile ilgili alınması gereken tüm araç gereçleri almasına rağmen iki yıl boyunca kamp yapmamış yakın  arkadaşımın ısrarlarına dayanamayıp Tunceli'de ilk kamp yapma tecrübemi yaşamış oldum:) 



Tunceli'ye gidenler bilir namı değer Dersim  doğası ile büyülüyor insanı. Gitmeyenler için anlatacak olursak Tunceli tam bir kamp şehri. Munzur nehrinin kenarında istediğiniz yere çadırınızı kurabiliyorsunuz kamp yapmak için . 





         Tunceli'de Kamp Yapılacak Yerler 



         Artukbey Kamping Otel


 Tunceli merkezde yer alan işletme otel kamping konseptinde hizmet veriyor. Ailenizle güven içerisinde konaklayabileceğiniz Artukbey Kamping  Otelin fiyatlarda oldukça uygun. İşletmenin en büyük avantajı kanaatimce merkezde olması; özel aracınız olmadan merkezden direk yürüyerek ulaşabiliyorsunuz kamp alanına. 





   Konum




          Ada Kamping


  Tunceli merkeze 5-6 kilometre uzaklıktaki kamp yeri Munzur çayının içerisinde kaldığı  için bu ismi almış. Kamp yeri oldukça güzel dibinizde hemen Munzur çayı geçiyor. Kamp alanında  yüzebileceğiniz yerlerde mevcut. Kampa giriş ücreti, kişi başı yüz lira ödüyorsunuz. İsterseniz çadır, masa sandalye ve battaniyede kiralayabiliyorsunuz. Küçük bir büfesi olan kamp yerinde içecekler ve aperatif yiyeceklerde mevcut. İsterseniz kamp alanında ateş yakıp ızgara, tava vb. şeyler yapabiliyorsunuz.
 


     
      Ada Kampingin Artı Yönleri


-Aracınızı rahatça park edebileceğiniz yerler mevcut
-Ücreti mukabilinde çadır battaniye masa sandalye dahil kamp ile ilgili çoğu araç gerece ulaşabiliyorsunuz
-Ada kampının hemen yanında temiz suya ulaşabileceğininiz bir hayratta mevcut




    Ada Kamping eksi Yönleri

-Kamp alanında tuvalet yok maalesef (dağa taşa tırmanıp işinizi görmeniz gerekiyor:))
-Tunceli halkının genelinde gördüğüm rahatlık, hizmet odaklı olmama  durumu burada da mevcut; personel güler yüzlü kibar olmasına rağmen konu   iyi hizmet vermeye gelince sınıfta kalıyorlar maalesef, işlettikleri  yerin eksikliklerini giderme konusunda çok umursamazlar.



    Konum









  Miskişah Kamp Yeri


 Tunceli merkeze 4-5 kilometre uzaklıktaki kamp yeri ada kampingin biraz aşağısında yer alıyor.




  Miskişah Kamp Yerinin Artı Yönleri


-Aracınızı  park edebileceğininiz yerler mevcut
-Kamp yapmak için gerekli çoğu araç gereci kamp yerinden ücreti karşılığında alabiliyorsunuz
-Kamp alanının  hemen dibinde  küçük bir sahil yapılmış; ada kamping ile karşılaştırıldığında buranın suyu daha sığ ve yüzmeye elverişli, ayrıca kamp alanında şezlong kiralayıp güneşlenebiliyorsunuz.
















Tunceli'de kamp yapmanız dileğiyle kalın sağlıcakla.

Yorum Gönder

0 Yorumlar