Patavatsızlık Üzerine

Patavatsızlık Üzerine



Patavatsızlık çözümü
     
       (Pat pat pat... Savulun ben geliyorum :)) 




İnsan sosyal bir varlıktır. Arkadaşları ve aile bireyleri ile  sürekli bir arada olmak ister. Bu bir araya gelişlerde çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunur. Bazen siyasetten, bazen futboldan bazen de sorunları ile ilgi konulardan dem vurur. Yapılan bütün bu geyikler insanın ruhuna iyi gelir. 



İnsanların bir araya gelince çeşitli konularda yapılan bu hoş sohbetler bazen karşımızdaki insanın hiç söylenmeyecek bir sözü pat diye söylemesi nedeni ile ortamın bir anda buz kesmesine ve ortamda gerginliğe neden olur. 





Patavatsızlık Nedir



Hepimiz pat diye konuşan insanlara denk gelmişizdir, bizde arada boş bulunmuşuzdur dilimizi tutamayıp; ama kimi insanlarda bu durum kronikleşmiştir. Bu durumun kronikleştiği  insanlara patavatsız diyoruz,; onlar ise kendilerine açık sözlü demeyi tercih ediyorlar. 




Patavatsızlığın Nedenleri



Yukarıda da belirttik ya insan sosyal bir varlıktır, sosyalleşmek ister. Kimi insanlar çeşitli nedenlerle sosyalleşemez. Sosyalleşmesini tamamlayamayan   kişilerde zamanla sosyal fobi oluşmaya başlar. Sosyal fobileri olan insanlar farkında olmasalar da bir etkinliğe katıldıklarında  bu korkuyla yaşarlar; yani bu duygularımı bastırırlar. Bir etkinliğe katıldıklarında bastırdıkları sosyal fobileri onları tedirgin eder. Ortamda nasıl davranacaklarını, nasıl konuşacaklarını bilemedikleri için bir konuda kendilerine sıra gelmelerini istemezler.  Bu durumun önüne geçmek için farkında olmadan hedef şaşırtıp karşındaki kişi ile ilgili rahatsız edici sözler sarf ederler. 




Bugünkü yazımı Fuzuli'nin kısa ve herkesin  ders çıkarması gereken dörtlüğü ile bitirmek isterim kalın sağlıcakla.


Karıncayı bile incitmem deme
Bile'den incinir karınca;
Söz söylemek irfan ister 
anlamak insan
                       Fuzuli



Yorum Gönder

0 Yorumlar