Alanya Gezi Notları

 

Alanya Gezi Notları


 

Çoğumuz yüzmeye hayır diyemeyiz. Bende denizi ve yüzmeyi sevenlerdenim. Yaz gelince deniz hasretimi dindirmek için  aklıma ilk gelen şehir Alanya oluyor. Genelde yaz tatilimi Alanya’da yapıyorum.


 

Antalya’nın başta Side ve Manavgat olmak üzere  Alanya ile karşılaştırıldığında turistik olarak daha çok tercih edilen ilçeleri var. Nedendir bilinmez bu kadar kalabalık ve sakinlikten uzak Alanya ilçemiz bana daha cazip geliyor . Belki de içerisinde pek çok turistlik ögeyi barındırdığı içindir bilemiyorum.

 

 






Alanya Gezilecek Yerler


 

Alanya Kalesi

 


Alanya kalesi 1. Alâeddin  Keykubat zamanında 1200. yıllarda yapılmış. Tarihi daha eskiye dayansa da kale son halini Selçuklular döneminde almış. Denizden 200 metre yükseklikte bir kayanın üzerine kurulan kale zamanında hem askeri amaçlı hem liman hemde ticaret amaçlı  kullanılmış.

 


Günümüzde turistlik amaçlı kullanılan Alanya kalesi Alanya’nın simgelerinden. Etrafı surlarla çevrili, kalede pek çok burç ve tarihi yapı mevcut.  Kaleden Alanya’nın merkezi ve plajları çok güzel görünüyor.

 


Alanya kalesinin içi tarihi bir kasabayı andırıyor. Kalenin içerisinde taştan yapılmış pek çok ev var. Evlerin çoğu hediyelik eşya satan dükkânlara dönüştürülmüş. Alanya kalesine giriş ücretsiz. Kalenin içerisinde yer alan bir kaç farklı tarihi mekana giriş ücretli sadece.




 



 






Alanya Kalesine Nasıl Çıkılır

 


Alanya kalesine şahsi aracınızla veya araç kiralayarak gidebilirsiniz. Alanya’ya En son gittiğimde Alanya merkezden kaleye teleferik hattı çekilmişti. Şahsi fikrim teleferik ile gitmek. Teleferik ücreti gidiş dönüş 40  lira falan.


 

Teleferik hattı çekilmeden önce kaleye yürüyerek çıkmayı denemiştim. Yolun yarısında nefes nefese kalmıştım malesef. Yol git git bitmiyor malesef.


 





Alanya Kızılkule


 

Kızılkule Alanya kalesi gibi bir Selçuklu eseri  ve Alanya’nın önemli simgelerinden. Kızılkulenin yanında yer alan tersane ve yüksek bir tepeye kurulu evlerde görülmeye değer. Kulenin hemen dibinde Küçük şirin bir plaj var. Alanya’nın dalgalı denizi ile karşılaştırıldığında buradaki plajda deniz suyu çok durgun. Yüzme konusunda çok iyi değilseniz burayı tercih edebilirsiniz. Buradaki plajı genelde turistlerden çok Alanya’nın yerlileri tercih ediyor. Sizde dilerseniz atletle denize giren amcalara dahil olabilirsiniz : )


 

Kızıl kuleye girişte ücretli giriş ücreti 12 lira falan öğrenci iseniz 3-4 lira daha az ücret ödüyorsunuz.





 


 




Damlataş Mağarası

 

Damlataş mağarası 1950 yıllarda liman yapımı için taş çıkarılırken tesadüfen bulunmuş. Bulunması ile  adını kısa sürede tüm Türkiye’ye duyurmuş .Alanya ziyaretinizde mutlaka görmeniz  gereken mağara gerçekten bir doğa harikası. Mağaranın aşağılarına indikçe daha da bir hayran kalıyorsunuz mağaraya.

 


Damlataş mağarası Alanya merkezde, herhangi bir toplu taşımaya gerek duymadan yürüyerek ulaşabiliyorsunuz mağaraya. Damlataş mağarasına giriş 12  lira öğrenci kartınız varsa 3 - 4 lira daha az ödüyorsunuz Kızılkulede olduğu gibi.

 

 

 

 


 

 


 



Kleopatra Plajı

 

Kleopatra plajı Alanya ve Antalya’nın en güzel plajı diyebilirim. Plajın uzunluğu 2-3 kilometre nerede ise. Buna rağmen   plajın her yeri tıklım tıklım. Kleopatra plajında şezlongda kiralayabilirsiniz. Çoğu otelin şezlong firmaları ile anlaşmaları var; şezlongları daha ucuza kiralayabiliyorsunuz.

 





 

Tekne Turları

 

Alanya’da önemli etkinliklerden biride de bence tekne turları. Alanya koylarını 40-50 liraya gezebiliyorsunuz. Çoğu tekne turunda öğle yemeği de dahil. Alanya’ya gitmişken tekne turlarını da denemleyim derim.

 





Barlar Sokağı

 

Gündüz çok sakin olan mekan gece adeta farklı bir aleme dönüyor . Barlar sokağı Alanya limanına  ve Kızılkuleye çok yakın. Dilerseniz gece denize karşı Alanya limanında da zaman geçirebilirsiniz.

 





Paraşüt İle Atlama

Alanya sahillerinde yüzerken Alanya’nın dağlarından üzerinizden atlayan paraşütçülere şahit olacaksınız  büyük ihtimal.  Alanya’ya gitmişken paraşütle atlamayı da deneyimlenebilirsiniz.




Dim Çayı

 

Pek çok şehirde Dim çayına benzer doğa harikaları vardır sanırım; Ama Alanya’nın bunaltan sıcaklarından sizi bir iki saatliğine olsa kurtaracak olan Dim çayı bu doğa harikalarının en güzeli bence. Altınızdan akıp giden soğuk suyun üstünde yemeğinizi yemek ve yeri geldiğinde Dim çayının  buz gibi sularında serinlemek insana gerçekten çok iyi hissettiriyor.

 

 

 

 

Alanya’da Nerede Kalınır

 

Alanya Antalya’nın en büyük ilçelerinden .Bu yönü ile ilçede  pek çok otel ve pansiyon mevcut. Alanya’ya her gittiğimde. Ortak işletme olan ikiz otel ve  Carmen otelde kalıyorum.


 

İkiz Otel

 

Otel Alanya Kleopatra plajına neredeyse sıfır denilecek konumda. Otelin kahvaltısı ve yemekleri otele ödediğiniz ücrete göre çok iyi bence. Otelin havuzu biraz küçük ama deniz çok yakın olduğu için çok sorun olmuyor. Ekonomik bir gezi düşünüyorsanız ikiz otelde kalabilirsiniz. Günlüğüne 100 lira verdiğiniz yerde günlüğüne 1000 lira veriyormuş kafasındaysanız  mutsuz ayrılabilirsiniz bu otelden haberiniz olsun : )


 

Otelin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


Carmen Otel

 

İkiz otel ile karşılaştırıldığında benzer özelliklere sahip bir otel Carmen otel. İkiz otele göre fiyat biraz daha uygun bir otel Carmen otel. Otelin tek dezavantajı sahile biraz uzak. Sahile 10-15 dakika yürüme mesafesinde.


 

Carmen otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



 

Alanya Öğretmenevi


Alanya öğretmenevinde pek çok kez kalmak için yer ayırtma girişimim oldu; ama bir türlü yer bulamadım öğretmen evinde. Alanya öğretmenevi Kleopatra plajına sıfır konumda. Alanya otogarı da öğretmen evinin arka kısmında kalıyor. Alanya’da öğretmenevinin içerisini görme fırsatımda oldu. Alanya Öğretmenevi hem çok temiz hemde konumu çok iyi çoğu yere yürüyerek gidebiliyorsunuz. Yer bulabilirseniz Alanya öğretmenevi kalmak için iyi bir alternatif bence.


 

Alanya öğretmenevi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Modern Saraylar Otel


Muhafazakar bir otel olan modern saraylar otel, Alanyanın 5 yıldızlı otellerinden. Otel çok temiz ve personeli ilgi. Otelde Akua park,lunapark ve çocuklar için oyun alanları mevcut.


Modern saraylar otel denize biraz uzak. .Otelden denize saatte bir servis mevcut. Otelin denizin yanında birde restorandı mevcut. Restoranda heehangi bir ücret ödemeden öğle yemeğinizi yiyebilir ve içecek alabilirsiniz.


Otel muhafazakar bir otel olduğu için, denizde kadın ve erkeklerin birbirini görmemesi için perde ile ayrılmış.Dini hassasiyetleriniz var ise modern saraylar otel tam size göre.


Modern saraylar otel sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 


Alanya’ya Ulaşım

 

Alanya’ya her gelişimde genelde hava yolunu kullanıyorum. Havaalanında 7/24 transfer şirketi  ile genelde Alanya’ya gidiyorum. 7/24 havaalanı transfer gerçekten çok iyi sadece Antalya’ya varış saatinizi söylüyorsunuz müşteri temsilcisine ,geriye kalan tüm işlemleri onlar hallediyor. Antalya’ya varış saatinizde sizi arıyorlar. Çok beklemeden istediniz otele sizi bırakıyorlar. 7/24 havaalanı transfer servis şoförlerinin çoğu nerede ise Alanya’daki çoğu oteli biliyor. Gönül rahatlığı 7/24 havaalanı transferi kullanabilirsiniz. Antalya Havaalanından Alanyaya genelde 35 lira falan götürüyorlar. Şuan fiyatlar değişmiş olabilir.




7/24 transfer telefon bilgilerini aşağıya bırakıyorum.

 

0242 511 11 00

 

 

Alanya’ya Ne Zaman Gidilir

 

Alanya bildiğiniz gibi en güneydeki ilçelerimizden haliyle çok sıcak .Sıcaklardan çok etkilenmemek için temmuzun ilk haftaları veya eylülün son haftalarında  gitmek mantıklı. Alanya’ya Genelde temmuzun ilk haftası gittim hep. Alanya’ya ağustos ayında da gittim. Ağustos ayında Alanya çok bunaltıcı, tatilinizi gerçekten çok etkiliyor. Deniz bile serinletemiyor sizi malesef Alanya’nın ağustos sıcaklarından.

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar