Muz Cumhuriyeti Anamur

 

Muz Cumhuriyeti Anamur

 

Alanya tatilim öncesi Anamur’da yaşayan arkadaşımı görmek için  gittiğim ve bir günlüğe kalma fırsatı bulduğum Anamur ilçesinden kısaca bahsetmek istiyorum sizlere.

 


Anamur’a gitmeden önce Anamur’unda Alanya’ya benzer yönlerinin olabileceğini düşünmüştüm. Anamur’da Alanya gibi denizi olan yeşili bol  yerlerden; âmâ Alanya ile karşılaştırıldığında bu ilçemizde Alanya’daki düzeni göremiyorsunuz. Anamur tam bir tarım şehri, her yerde muz ağaçlarını ve tarım ürünlerini görüyorsunuz . Yetiştirilen tarım ürünleri Anamur'daki çiftçiler tarafından yol kenarında da satılıyor. Özellikle yol kenarında satılan muzlardan alabilirsiniz. Muzların fiyatı hem çok uygun  hem de muzlar  çok taze. Muzlar genelde kilo ile satılmıyor. Muzları bir bütün olarak satın almak zorundasınız.

 


 Anamur’da demografik yapı çok çeşitli değil. Anamur’da yaşayanların çoğu Yörük .İnsanlarının hemen hemen hepsinde bir sarışınlık bir çekik gözlülük var diyebilirim. Bu yönü ile Anamur’da orta Asya’dan gelen  Türk geni korunmuş.


 

Anamur’da Nerede Ne Yenir


Süleyman Usta Tantuni

 

Anamurlu arkadaşımın önerisi ile gittiğimiz mekanın tantunisi çok iyi. Anamur’da en iyi tantuniyi Süleyman usta tantunide yapılıyormuş. Anamur’da tantuni yemek isteyenlerin uğrayabileceği bir mekan tavsiye ederim.

 


Süleyman usta tantuni konumuna buradan  ulaşabilirsiniz.

 


Adanalı Kebap Pide Salonu

 

Anamur’a yolununuz düşerse bu mekan da Anamur’da iyi yemek yiyebileceğiniz yerlerden. Mekan hem çok havadar hem de çok temiz, yemekleri de çok iyi tavsiye ederim.


 

Adana kebap pide salonu konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


 

Anamur’da Nerede Kalınır


 Anamur Öğretmenevi


Anamur’da kalınacak en mantıklı yer kanaatimce Anamur öğretmenevi. Anamur öğretmenevinin konumu denize sıfır. Anamur öğretmenevine yakın plaj ve denizde çok temiz. Alanya ile karşılaştırılacak seviyede olmasa da Anamur’daki plajda iyi bir alternatif bence sakin bir tatil geçirmek isteyen gezginler için.


 

Anamur öğretmenevinin konumundan dolayı pek çok avantajı var. Öğretmenevine yakın mekanlarda canlı müzik yapılıyor geceleri. Onun haricinde denize yakın yerlerde güzel balık restoranları da mevcut.

 


Anamur öğretmenevi gerçekten temiz personeli çok ilgi. Öğretmenevinin kahvaltısı ve yemekleri fiyatına göre çok iyi. Bir genç olarak Anamur öğretmenevinin  benim için tek dezavantajı genelde buranın emekli öğretmenler tarafından tercih ediliyor olması. Bu yönü ile Anamur öğretmenevi çok sakin ve biraz sıkıcı.


 


Anamur öğretmenevi konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 


Anamur’dan Antalya ve Alanya’ya Nasıl Gidilir

 

Anamur ilçe otogarı Anamur merkezinde yer alıyor. Antalya ve Alanya güzergâhına giden otobüs firmaları var. Anamur'dan Antalya ve Alanya’ya saatte bir kalkan otobüs seferleri mevcut.

 


Anamur Alanya yolu tek yön ve yolu çok kötü. Üç saatlik bir yol virajlardan ve otobüsün yavaş gitmesinden dolayı çekilmez oluyor belli bir süre sonra .Bu güzergaha yolunuz düşmediği sürece tercih etmeyin derim Anamur Alanya (Alanya gezi notları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. ) yolunu.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar