Sıfırdan İnternet Sitesi Açmak Ne Kadara Mal Olur

 

İnternet Sitesi Kurmanın Maliyeti

 



İnternet sitesi kurmak isteyen kişilerin genelde kafasını kurcalayan sorunlardan biri de site kurmanın ücretli mi ücretsiz mi olduğu oluyor. İnternet sitesini hem ücretli hemde ücretsiz açabiliyorsunuz.

 

 

Ücretsiz site kurmak için wordpress ve blogger tabanı ile site kurabilirsiniz. Ücretsiz kurduğunuz site çok amatör duracağı için ve bir alan adı(domain) sahip olmadığı için güvenlik problemleri yaşayabilirsiniz. Sitenize giren kişiler de sitenizin profesyonel olmaması ve bilgilerinin çalınabileceği düşüncesi ile sitenizden uzak durabilirler.

 

 

Orta halli bir site kurmak istiyorsanız ve güvenlik problemlerini çözmek istiyorsanız bir alt alan adına sahip olmanız lazım. Alt alan adı alabileceğiniz pek çok site var. Alt alan adınızı hangi şirketten alacağınıza karar verdikten sonra seçmiş olduğunuz alan adının hangi uzantı ile biteceğine karar vermeniz lazım. Alan adınızın hangi uzantı ile bitmesini istiyorsanız alan adına verdiğiniz uzantının fiyatı ona göre değişiyor.


 Alan adını nasıl alınır yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 


 


Alan Adı: En Popüler Uzantılar, Hangi Uzantıyı Seçmeliyim

 





.Com

 

Türkiye’de en çok tercih edilen uzantılarından biri com ile biten uzantılar.  İnternetle ilk tanışmamız .com uzantısı ile olmuştu desek abartmış olmayız. İnternette  bir sayfaya girerken hemen hemen hepimiz arattırdığımız sitenin sonuna  .com uzantısı ekleriz. Ülkemizde .com uzantısının çok yaygın olması ve diğer uzantıların nerede ise çok az bilinmesi nedeni ile ilk tercihiniz .com uzantısı ile biten bir alt alan adı satın almak olmalı .com uzantısının çok tercih edilmesi ve akılda kalıcı olması nedeni ile diğer uzantılarla karşılaştırıldığında fiyatı biraz daha fazla .com uzantılı bir domain sahibi olmak için 5-10 doları gözden çıkarmanız lazım.

 

 

.Net

 

Genelde teknoloji , satış ile ilgili alanlarda kullanılan .net uzantısını son dönemde internet sitesi açan çoğu insan tarafından da kullanılmaya başlandı . .Com uzantısından farklı bir uzantım olsun, sıradanlıktan kurtulayım diyorsanız .net uzantısı rahatlıkla kullanabilirsiniz. .Net uzantısının fiyatı 5-10 dolar aralığında değişiyor.

 

 

. De

 

Almanya  uzantılı .de Türkiye de kullanımı  çok yaygın olmayan uzantılardan ;ama fiyatı diğer uzantılarla karşılaştırıldığında biraz daha ucuz.2-3 dolar ödeyerek .de uzantısına sahip olabilirsiniz.

 

 

.Org

 

Genelde resmi ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından kullanılan .org uzantısı günümüzde çoğu şirket tarafından da kullanılmaya başlandı. Kar amacı gütmeyen bir işletmeniz var ise .org uzantısı ile biten bir alan adına sahip olmak faydanıza olacaktır.

 

 

 

Blog Temaları Ücretli mi

 

İnternet sitenize domain aldıktan sonra sitenizde kullanacağınız temalara  ücretli ve ücretsiz sahip olabilirsiniz.

 

 

Ücretli ve ücretsiz temaları soratemlates sitesinden indirebilirsiniz. Çok profesyonel bir site açmayı düşünmüyorsanız. Ücretsiz temaları tercih edin derim. Ücretli bir tema istiyorsanız ortalama bir tema için 30 lira ödemeniz lazım.

 

 

Sonuç olarak mütevazi ve insanlarını güvenlik sorunu yaşamadan girebileceği bir sitenin maliyeti size domain ve tema dahil 100 – 150 liraya mal olacaktır .(Alt alan adını 1 yıllık aldıysanız her yıl domain için ödeme yapmak zorundasınız domain isminizin başkalarına satılmaması için)

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar