Blog Yazmak

 












Blog Yazarak Para Kazanılır mı

 

Teknoloji her gün biraz daha hayatımıza girmekte. Başta sosyal medya olmak üzere pek çok konuda telefonları ve teknolojik aletleri elimizden bırakamaz olduk. Özellikle sosyal medyada kişilerin video ve yazı paylaşımlarıyla popüler olması ve bu alanlardan para kazanması çoğumuzun iştahını fazlasıyla kabarttı.

 

 

Bir dönem Anadolu’dan İstanbul’a meşur olma hayali ile giden pek çok insan gibi günümüzde de Sosyal medya fenomenlerin peşinden gitmek  isteyen  insanlar özellikle youtube kanalları olmak üzere kurdukları  blog siteleri ile kestirme yoldan ünlü olmayı ve para kazanmanın hayalini kurmaktalar. Az çapa ile bu işe girenlerin çoğunun sonu hüsranla bitse de insanlar göle maya çalan Nasreddin hoca misali ya tutarsa düşüncesi ile zamanlarını heba etmekteler.

 

 

Blog sitelerine  ve youtube kanallarına  günde onlarca içerik yüklenmekte. Bu durum haliyle youtuber ve blogger olmak isteyenlerin işini fazlasıyla zorlaştırmakta. Bu durum Haliyle   kişilere  dağıtılan reklam gelirlerinin sürekli bölünmesine neden olmakta.

 

Yotubeber Blog yazarlığından para kazanılamaz demiyorum. Eğer gerçekten özgün içerikleriniz varsa elbette bu alanda başarılı olmanız fazlasıyla mümkün. İtirazım youtube kanalı  blog sitesi  açan insanların sadece para kazanma hırsı ile bu işe girmeleri. Eğer para kazanma hırsı ile bu alana yönelirseniz bilin ki bu maceranız bir hafta bile sürmeyecektir ve hemen bıkıp pes edeceksiniz. Bu nedenle bir youtube kanalı veya blog  site açacaksanız; Youtube Kanalı ve blog sitesini hangi amaçla açtığınızı sorun kendinize . Özellikle blogger olmak istiyorsanız işiniz biraz daha zor. Günümüz insani çoğu şeyi video izleyerek öğrenmeyi daha çok tercih ediyor. Kitap okuma konusunda bile çok geride olmamız ve z kuşağının  yazılan uzun paragraflardan oluşan içerikleri okuma konusunda sabırsız  olması ve çabuk sıkılması da eklenince blog yazılarınızın okunması ve blog yazıları ile para kazanmanız biraz hayal oluyor malesef.

 

 

Blog Yazarlığı Hangi Amaçla Yapılmalı

 



Benim site açmadaki amacım  doğu illerimiz başta  olmak üzere gezdiğim  yerleri insanlara tanıtmaktı. Yazılarımın birileri tarafından az da olsa okunması, beğeni alması ve bu durumun beni mutlu etmesi  devamlı yazı yazma isteğimi kamçıladı . Anlayacağınız blog sitem ile uğraşmak blogum da  içerik üretmek  benim meşgalem oldu bir nevi.

 

 

Son sözüm kestirme yoldan para kazanma hırsı  ile bu işe hiç girmemeniz. Belki bu niyetle girip köşeyi dönen ve başarılı olan insanlar  vardır; âmâ şunu bilin ki milyonda bir ihtimal için bu alana yönelmenin ve  zamanınızı  daha iyi alanlarda harcayabileceğiniz yerde bu alanda vakit öldürmenin akıl kârı  olmadığını bilmelisiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar