Diyarbakır'ın En Güzel 7 Köyü

 

Diyarbakır'ın En Güzel 7 Köyü


Köyümüzden uzakta olmak bizi bazen üzse de  Köy konusu açıldığında   köyümüzü övmekten kendimizi alamayız .Köyümüzün diğer illerin köylerinden daha güzel olduğunu iddia ederiz. Hatta hızımızı alamayıp köyümüzde yetişen sebze meyvenin, tadı ile  hiç bir köyün meyve sebzesinin tat konusunda yarışamayacağı konusunda ısrar ederiz. Dedik ya hepimiz kendi köylerimizi övmeyi severiz. Bizde bugün siz değerli okuyucularımıza Diyarbakır'ımızın en güzel 7 köyünü anlatıp birazda  övmek istiyoruz izniniz olursa:)


Çüngüş Geçit Köyü



Diyarbakır Çüngüş ilçesinin en güzel köyü diyebileceğim köylerimizden geçit köyü. Karakaya barajının yapılması ile geçit köyü de barajdan nasibini almış. İklimi hızla değişen köy Diyarbakır'ın Akdeniz iklimli köyü olarak biliniyor. Diyarbakır ve çevre illerde yetişmeyen pek çok meyve sebze geçit köyünde yetişiyor. Kendinizi Akdeniz'in bir köyünde hissedeceğiniz geçit köyü Diyarbakır'ımızın kanaatimce en güzel köyü.




 Geçit köyü konumuna buradan ulaşabilirsiniz


Dicle Değirmenli köyü



Bu köyümüzde geçit köyü gibi barajdan nasibini almış köylerimizden. Dicle nehrinin bir kolunun kenarında kurulan köy doğal güzellikleri ve yer altından çıkan buz gibi suları ile Diyarbakır'ın en güzel köyü olmayı hak eden köylerimizden.




Değirmenli Köyü konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



Dicle Taşağıl Köyü



Dicle ilçemize bağlı bir köy olan Taşağıl köyü Diyarbakır'ın karasal iklimi ile karşılaştırıldığında içeresinde barındırdığı ormanlar ve doğal güzellikleri insanı kendine hayran bırakıyor.




Dicle Taşağıl Köyü konumuna buradan ulaşabilirsiniz.


Hani Seren Köyü



Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yer alan Seren köyü buz gibi kaynak suları, eşsiz doğal güzellikleri ve içerisinde barındırdığı kanyonlarla  Diyarbakır'da serinlemek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.


                                
                                Foto: Nizamettin PİRİNÇÇİOĞLU


Hani Seren köyü Konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



Eğil Yatır Köyü



Diyarbakır Eğil ilçesine bağlı Yatır köyü, Dicle nehrinin yakınında kurulan köylerden. Şehir ortamından uzaklaşıp, bir kaç saatliğine kafa dinleyebiliyorsunuz Yatır köyünün doğal güzellikleri içeresinde. Sandalyelerinizi Dicle nehrine atıp, altınızdan akan soğuk su eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz Yatır köyü Diyarbakır'ın  görülmesi gereken köylerinden.




Eğil Yatır Köyü konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



Çermik Bahçe Köyü



Köy, bir  dağın yamacına kurulmuş .Köyün yukarılarından köyü seyre daldığınızda  sizi köyün etrafını saran yeşillikler karşılıyor. Köye adını verende etrafındaki yeşillikler ve bahçeler olmuş sanırım. Köyün hemen dibinden geçen nehirde köyü daha da bir güzelleştiriyor. Özellikle bahar aylarında gittiğinizde kendinizi cennetten bir köşede hissedeceğiniz köy, doğa severlerin uğraması gereken yerlerden.





Şeyhan Dede Köyü



Çermiğe bağlı köylerimizden  Şeyhan Dede köyünü güzel kılan şey, sınırları içerisinde Şeyhan Dede şelalesini barındırması kanaatimce. Diyarbakır'ın  en güzel doğal güzelliklerinden diyebileceğim  Şeyhan Dede şelalesi, ziyaretçilerin uğrayınca  ayrılmak istemeyeceği cennetten bir köşe adeta.





Şeyhan Dede şelalesi ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şeyhan Dede Köyü konumuna buradan ulaşabilirsiniz.






Diyarbakır'ın En Güzel 7 Köyü yazımızın sonuna geliyoruz. Köyünü özleyen okuyucularımızın  köylerine kavuşması dileği ile sağlıcakla kalın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar