Afyon Gezi Notları-Sandıklı Kaplıcaları ve Termal Otelleri

 

Afyon Gezi Notları

 


Aile sosyal politikalar bakanlığında çalıştığım dönem, hizmet içi eğitim için gittiğim ve gezme fırsatı bulduğum Afyon ilimizi anlatmak istiyorum bugün. Afyona gitmeden önce Afyon ile ilgili tek bildiğim lokumu ve kaymağının meşhur olması idi. Onun haricinde bu ilimizle ilgili çok az bilgiye sahiptim.

 

 

Kurum arkadaşlarım ile Afyon gezimizden çok memnun kaldık. Özellikle Afyonda bizi en çok şaşırtan şey yemekleri oldu. Bu şehrin yemeklerinin ve yemek kültürünün bu kadar ileri seviyede olabileceğini düşünmemiştik. Afyon ilimiz yemekleri ile adını çok duyurmuş olmasa da gastronomi şehri olabilecek bir potansiyele sahip farklı tatları bir arada sunması nedeni ile.


 

Afyonun gözümde bir gastronomi şehri olması gerektiği fikrinin oluşmasında tattığım yemekler, şekerlemeler ve lokum çok etkili oldu. Çeşit çeşit şekerlemenin ve lokumun yapıldığı Afyon, baklava ile özdeşleşen Antep şehrimiz gibi. En iyi baklavayı nasıl Antep’te yiyorsanız, en iyi lokumu burada yiyorsunuz. Afyonda lokum yediğim günden beri başka bir yerde lokum yiyemiyorum maalesef. Bu nedenle Afyonda lokum alırken dikkatli olun derim. Afyon lokumu bulamayıp ömür boyu lokum yememeye mahkûm kalabilirsiniz benim gibi :  )

 

 

Afyonda Gezilecek Yerler

 

Afyonkarahisar Kalesi


Afyonunun önemli simgelerinden Afyonkarahisar kalesi, başta Hititler olmak üzere Bizans ve Selçuklu döneminde önemli çarpışmalara sahne olmuş. Kalenin yapılış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi olmasa da, kalede yapılan incelemelerde kalenin Frig uygarlığına ait olabileceği düşünülmekte.



Afyon gezimizde gözümüze çarpan ilk yapı Afyon kalesi oldu. Kale ovanın ortasında yükselen heybetli bir kaya görünümünde. Yukarıdan ulaşılması ve ele geçirilmesi oldukça zor görünen kaleye çıkmamızda gerçekten çok zorlu oldu. Afyon kalesine dinlene dinlene çıkabildik uzun bir yürüyüşten sonra. Afyon kalesinden bütün Afyon ayaklarınızın dibinde gibi hissediyorsunuz. Gözümüzün alabildiğince uzaklara bakabiliyorsunuz.


 

Afyon kalesi aşağılardan bakıldığında baya güzel görünmüştü bize; Âmâ kalenin içi için aynı şeyi söylemem oldukça güç. Afyon kalesinin içini pek beğenmedik maalesef. Sadece merakınızı gidermek için çıkabilirsiniz Afyon kalesine.

 

 

Afyonkarahisar kalesi



Afyonkarahisar kalesi



 




Tarihi Afyon Evleri ve Konakları


Pek çok tarihi konağın ve evin olduğu Afyon sokakları Afyon gezinizde görülmesi gereken yerlerden. Afyon sokaklarında tarihi evlerin ve konakların içerisinden Afyon kalesine doğru yürümekten oldukça keyif aldık.

 

 



 


Zafer Müzesi


Kurtuluş savaşı ile ilgili pek çok eser ve tablonun olduğu müze Afyonda görülmesi gereken yerlerden. Kurtuluş savaşı döneminde karargâh olan Zafer müzesinde Mustafa Kemal Atatürk’e ait çeşitli eşyalarda mevcut. Afyon gezinizde Zafer müzesinin gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

 


 

Sandıklı Kaplıcaları

Hizmet içi eğitimimizin yapılacağı otelin Sandıklıda olması nedeni ile gittiğimiz Afyonun Sandıklı ilçesi kaplıcaları ile meşhurmuş. Beş Gün kaldığımız Sandıklı ilçesinin otelleri ve kaplıcaları çok iyiydi. Hastalıklarına çare arayanların uğraması gereken yerlerden.

Afyondan Sandıklıya yarım saatte bir araçta mevcut.

Çoğu otel otellerinde kalacak misafirlerini ilçe garajından direk aldırıyorlar. Ulaşım sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla Sandıklıya ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Afyon Sandıklıda Nerede Kalınır


Afyon gezimizde eğitim yerimiz sandıklı olduğu için 5 günlüğüne sandıklıda konakladık. Pek çok pansiyon ve otelin bulunduğu Sandıklıda, kurumumuzun anlaşmalı olduğu ve hizmet içi eğitimlerin yapıldığı May termal otelde kaldık.



 

May Thermal Resort & Spa Otel


Sandıklının 5 yıldızlı otellerinden May thermal otel bir otelde bulunması gereken her türlü hizmeti veriyor kanaatimce. Beş günlük eğitimimiz boyunca çok memnun kaldığımız otel 5 yıldızı fazlası ile hak ediyor.


Otelde buhar odaları, özel hamamlar, tuz odası, spor salonu, konferans salonları kadın ve erkekler için ayrı havuzlar, çocuklar için küçük aqua park ve daha sayamayacağım pek çok hizmet mevcut. Kahvehaneden ve okeyden kopamayanlar için okey oynayabileceğiniz alan bile mevcut.


May thermal otelin yemekleri ve yemek çeşitleri takdiri fazlası ile hak ediyor. Yolunuz sandıklaya düşerse May thermal otelde gönül rahatlığı ile kalabilirsiniz.


 

May Thermal otel

May Thermal resort&spa otel konumuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Afyonda Nerede Ne Yenir


Afyon yemekleri ile çok bilinmese de kanaatimce tam bir gastronomi şehri; gerek et türü yemekleri gerek lokum ve şekerlemeleri ile olsun yemek konusunda sizi fazlası ile tatmin ediyor.

 

 

Afyon gezinizde  Numan Usta Döner Kebap restoranda uğrayabilirsiniz yemekleri çok iyi. Lokum almak için ise Öztaylan Yayla Şekerleme benim favori lokumcum oldu.

 

 

Afyonda nerede ne yenirilgili detaylı bilgi istiyorsanız. Afyonun en iyi kahvaltıcıları, restoranlarıve lokumcuları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar