Sitemap Getirilemedi Hatası Çözümü

 

 

Sitemap nedir  neden önemlidir



Sitemap, sitenizde yer alan tüm URL lerin arama motorlarına  daha kolay bilgi akışını sağlar. Her yazı paylaştığınızda sitenizi ziyaret eden arama motorları botlarının sitenizde paylaşılan içeriklerle ile ilgi daha kolay bilgi almasını yardımcı olur.


 

Bloger tabanlı internet sitelerinde sitemap getirilmedi hatası nasıl çözülür



Bugünkü yazımızda blogger tabanlı siteler için sitemap getirilemedi hatası çözümünü  anlatacağız.



Daha önce sitemap haritası oluşturmadıysanız,  aşağıya bırakacağım google searche console linkine tıklayın ve sisteme kaydınızı yapın.



Google searche console link.


Sisteme kaydınızı yaptıktan sonra aşağıda belirtiğim resimde site haritası yazan yere geliyorsunuz. Site haritaları tıkladığınızda karşınıza aşağıda belirtiğim ikinci görüntü çıkacak. İkinci görüntüdeki boşluğa sitenizin linkini kopyalayın. Kopyaladığınız linkin yanına vereceğim kodları sırasıyla ekleyin. Ben sorunun çözümüne 5.  denememde ulaştım.






Örnek:


https://www.dogununguzellikleri.com/sitemap_index.xml             sitemap_index.xml   kodu ile site haritası getirilemedi sorununu çözemedim.


 

https://www.dogununguzellikleri.com/xml.sitemap         xml.sitemap    kodu ile site haritası getirilmedi hatası aldım tekrardan

 


https://www.dogununguzellikkeri.com/sitemap.php      sitemap.php   kodu da işe yaramadı .

 


https://www.dogununguzellikleri.com/application/xml    application/xml   kodu da malesef işe yaramadı.

 


https://www.dogunungzellikleri.com/atom.xml     tam pes etmişken    atom.xml   kodu ile site haritası getirilemedi sorununu çözebildim.

 




Sizde verdiğim kodları tek tek deneyin. Verdiğim kodlardan biri büyük ihtimal site haritası getirilemedi sorununuzu çözecektir.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar