15 Retten Sonra Adsense Onayı Nasıl Aldım-Adsense Onayı Kesin Çözüm

 




Adsense Nedir



Kısaca açıklayacak olursak açtığınız  site veya youtube kanalınızda reklam gösterilmesi karşılığında para kazanmanızı sağlayan Google tarafından kullanıcılara sunulan ücretsiz ve risksiz bir hizmet programı diyebiliriz Adsense için.






16 defa Adsense onayı almak için başvuruda bulunup 15 ret yiyen biri olarak  Adsense onayı için öncelikle neyi yapmanız gerektiğini anlatmak istiyorum.




Blog sitenizi kurduktan ( Sıfırdan site kurmak yazımıza buradan ulaşabilirsiniz )  sonra sitenizde reklam paylaşmak ve para kazanmak için ilk başvurulan sistem olan Adsense  onayı almanız için sitenizde mutlaka bazı önemli bölümlerin olması ve sitenizde gerekli ayarlamaları yapmanız lazım.




Sitenizi kurarken kullanabileceğiniz faydalı uygulamalar yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 






Adsense Onayı Almadan Önce Sitenizde Olması Gerekenler








Hakkımızda



Adsense Onayı almak istiyorsanız hakkımızda bölümünün olması lazım sitenizde. Google hakkımızda bölümünü çok önemsiyor. Sitenizin konusunun ne ile ilgili olduğunu belirtmeniz lazım.




Gizlilik Politikaları




Çok önemli bir bölüm gibi durmasa da gizlilik politikaları bölümü  sitenize giren kişilerin bilgilerinin 3 şahıslarla paylaşılmamasını bilmesi ve sitenize güven duyması önemli. Bunun için sitenize kesinlikle gizlilik politikaları kısmını eklemeniz şart. 




İletişim Sayfası



İletişim bölümü çok çok önemli Adsense onayı için. Google sitenize giren kullanıcıların yeri geldiğinde sizinle irtibata geçmesini çok önemsiyor.




Tema Seçimi




Tüm bu bölümleri yapmama rağmen siteme giren kullanıcıların sitemi rahatça dolaşmalarını engelleyen durumlarının olduğuna dair olumsuz cevap aldım Adsenseden. Google sade anlaşılır ve kullanımı kolay sitelere Adsense onayını daha çabuk veriyor; bunun için sitenize uygun temayı seçmeniz gerekiyor. ( Soratemplates uygulamasından istediğiniz temayı ücretsiz indirebilirsiniz) .



Uygun temayı oluşturmama rağmen Adsense onayı alamadım tekrardan.




Alan Adı



Google için önemli bir noktada sitenizin bir alan adına sahip olması. Bir alan adı domaine sahip olmanız Google’nin gözünde bu işi önemsediğinizi ve uzun vadede  bu işi sürdüreceğinizi göstermesi açısından oldukça önemli.




Ssl Sertifikası



Yeni açtığınız sitede sitenize girince site güvenli değil uyarısı alırsınız. Bunun önüne geçmek için ssl sertifikanızı almanız ve gerekli ayarlamaları yapmanız gerekmekte. Sitenizde güvenlik problemlerinin olması sitenizin trafiğinizi olumsuz etkileyeceği için trafik düşüklüğü nedeni ile Adsense onayı alamayabilirsiniz.




Zayıf ve Değersiz İçerik



 Blog sitenizi kurup bir iki içerik paylaştıktan sonra kesinlikle Adsense başvuru yapmayın kesinlikle ret alacaksınız  değersiz ve zayıf içerik sebebi ile.




Kopya İçerik



Sitenizde içerik üretirken kopya içerik kullanmamaya dikkat edin Google bu konuda çok hassas. Kopya içeriğim tespit edilmez diye düşünmeyin; Google’nin kopya içerik tespiti yapan botları var






Blog Sitem ile ilgili hemen hemen yapılması gereken her şeyi yapmama rağmen Son 10 başvurumda da  sürekli zayıf ve değersiz içerik yanıtını aldım. Bu durumunun önüne geçmek için sitemde oluşturduğum açılır kutucukların sayısını 3 indirdim; çünkü oluşturduğunuz açılır kutucuklarının içerisinde en az 5 içerik olması lazım. Açılır  kutucukların her birine en az 5 içerik ekledikten sonra Adsense onayı için tekrar başvurdum ve maalesef tekrardan ret yedim.






İnternet Sitemde  yukarıda saydığım eksiklikleri giderdikten sonra içerik sayımı artırdım ve özgün yazılar yazmaya başladım. Paylaştığım yazı sayısı 36 iken tekrar başvurdum ve Adsense başvurum onaylandı 6  aylık çabam sonunda.








Yorum Gönder

0 Yorumlar