Blog Yazarlığı-Blog Yazmanın Faydaları

 


Blog Yazarlığı -Blog Yazmanın Faydaları



Çoğumuz blogumuzda içerik üretirken bize fayda sağlayıp sağlamadığını düşünmeyiz pek. Sadece o an bir şeyler yazmak istediğimiz için klavyelerin başına geçmişizdir.




Okuduğumuz kitap, izlediğimiz filimler, gezdiğimiz yerlerde de durum aynıdır. Sadece farklı bir yer görmek için gezeriz; canımız sıkıldığı için kitap okuruz, gece evimize döndüğümüzde  yapacak bir şeyimiz olmadığı için  film izleriz. Bize fayda sağlayıp sağlamadığına bakmadan dahil olduğumuz bu etkinlikler farkında olmadan hayatımızda yer eder, hayatımıza bir dokunuşları olur gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerin. Bir kitaptan okuduğumuz bir söz, hayatınızın ileriki dönemlerinde kendine yer bulur. İzlediğimiz filmdeki bir sahne bazen karşılaştığımız sorunlara  çare olur. Gezip gördüğümüz yerlerdeki tarihi bir eser girdiğimiz sınavda bir sorumuza bazen  cevap olur ve  girdiğimiz sınavda on binlerce kişinin önüne geçmesine katkıda bulunur .











Blog yazarlığı da biraz böyledir; sürekli ne yazsam diye düşünürsünüz; farkında olmadan daldan dala atlatır sizi blog yazarlığı. Size sürekli beyin jimnastiği yaptırır. Hiç aklınıza gelmeyecek  konularda yazılar yazdırır size.Kendinizden beklemediğiniz kalitede yazılar yazdığınızı görürsünüz zamanla  ;ulan bu yazıyı ben mi yazmışım dedirtir size blog yazarlığı.





Sizi sabırlı olmaya ve düzenli olmaya alıştırır blog yazarlığı; yazdığınız yazıları bir çok kez gözden geçirmenizi ister  ve yazdığınız yazıları tüm  gözden geçirmelerinize rağmen, yazılarınızda hataların  olabileceğini gösterir; pes etmemeniz ve daha dikkatli olmanız  gerektiğini öğretir size.




Blog yazarlığı ilkin başarısızlığı gösterir size. Özenle yazdığınız,  zamanınızı ayırdığınız yazıların okunmaması üzer sizi. Blog yazarlığı bu oyunu size bilinçli oynamıştır , sabırlı olmanızı ve yazılarınızın daha da iyi olabileceğinin sinyalini vermiştir bu işe yeni başlayan tecrübesiz yazarlarına. Blog yazarlığının yaptığı sınavlardan bir bir geçtiğinizde hızla yükseklere çıkarır sizi blog yazarlığı .




Günlük hayatta da meyvelerini alırsınız blog yazarlığının. Eskiden üstesinden gelemediğiniz, çabuk pes ettiğiniz sorunlara çözüm üretmeniz kolaylaşır. Günlük hayatta yaptığınız hataların azaldığına şahit olursunuz farkında olmadan. Sabırsız bir kişiliğiniz varsa bu konuda daha esnek olduğunuzu görürsünüz.






Blog yazarı olmanız ,blog yazmanının faydalarını görmeniz dileği ile sağlıcakla kalın. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar