2022 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği

 

2022 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği




Bir önceki yazımız da sibernetiğin kurucu El-Cezeri sergisi ile  Diyarbakır'ın hareketli günler geçirdiğini belirtmiştik. Diyarbakır,  yapılan sergiler, şenlikler ve festivallerle hareketli günlere hız kesmeden devam edeceğini gösteriyor 2022 yılında da.


Diyarbakır  gerçekleştirdiği bu etkinliklere 2022 yılında Uluslararası Diyarbakır Zerzevan gökyüzü Gözlem Etkinliği ile sürdürmek istiyor.



Tüm gökyüzü meraklılarına açık olan etkinlik 9-18 haziranda Diyarbakır Zerzevan Kalesinde gerçekleştirilecek. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Diyarbakır valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Türkiye Uzay Ajansının destek ve katkılarıyla düzenlenen etkinliğe  katılabilmeniz  için aşağıda belirtiğim linke tıklayıp 15  nisana kaydınızı oluşturmanız gerekiyor.



Başvuru



Etkinliğe başvuracak katılımcılardan istenen şartlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Başvuru Şartları


 Zerzavan gökyüzü gözlem etkinliğine katılacak kişilerin listesi  başvurular tamamlandıktan sonra kura ile belirlenecek.


Otogar ve havalimanından servislerle alınacak katılımcılar etkinliğin düzenleneceği alanda tamamen kendi imkanları ile (çadır, karavan uyku tulumu, mat, vb. ) 2 gece konaklayacaktır. Gözlem etkinliği süresince açık alanda gece ve gündüz saatlerinde çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, deneyler vb. etkinlikler gerçekleştirilecek. Katılımcılar bu etkinlikler sırasında yanlarında getirecekleri fotoğraf  makinesi, teleskop kamera, dizüstü bilgisayar vb. gözlem ekipmanlarını da kullanabilecektir. Etkinlik alanında katılımcılara ücretsiz kahvaltı, öğle ve akşam yemeği sağlanacaktır.




Gökyüzü gözleminin yanı sıra çeşitli konferanslara seminer ve söyleyişlere ev sahipliği yapacak Uluslararası Zerzevan gökyüzü etkinliğine katılmanız dileği ile ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar